nicollreductiefoto4_1.jpg

SANITAIR  
De Onderneming 978 – september 2021
Een oplossing voor moeilijke installatie-situaties

Gaan we uit van een veelvoorkomende situatie op een werf. De betonplaat is gegoten en de muren zijn gemetst. De leidingen steken uit de betonplaat; verluchtingsbuizen steken door de muur. En dan komt de installateur op de werf aan en ontdekt dat hij een verbinding moet maken met een buis die voor de een of andere reden gelijk met de vloer of de muur is afgesneden. Deze situatie levert vaak hoofdbrekens op, zeker als men de muur of de vloer niet wilt beschadigen om de buis vrij te maken, zodat er een mof kan geplaatst worden.

testodigi3.jpg

MEET- EN REGELTECHNIEK  
De Onderneming 978 – september 2021
Testo zet digitalisering verder door

Testo ontwikkelt toestellen die de evolutie van de installatiemarkt volgen. Het klinkt logisch, maar dit gaat verder dan wat men op het eerste gezicht denkt. Niet alleen worden er andere metingen gevraagd, maar doordat de specialiteiten steeds meer door elkaar lopen, vraagt deze polyvalente installateur ook polyvalente toestellen. Die toestellen moeten niet alleen meten, ze moeten ook toelaten om de meetresultaten te exploiteren. Digitalisering is hier de oplossing, daarom breidt de fabrikant naast zijn toestellen ook de connectiviteit verder uit.

afbeeldingbovenartikel.jpg

MEET- EN REGELTECHNIEK  
De Onderneming 978 – september 2021
Technische installaties perfect afleveren

Euro-Index staat bekend om de kwaliteit van zijn meetinstrumenten, waaronder de Blauwe Lijn rookgasanalysers. Een nauwkeurige meting kan echter pas gegarandeerd worden mits regelmatig onderhoud en kalibratie. Euro-Index ondersteunt de vakman daarin met een compleet pakket van service en opleiding.


RBM rectangle september/oktober 2021
boschpt217zaag.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
De Onderneming 978 – september 2021
Bosch Power Tools breidt ecosysteem 18 V batterijen uit

Voor Bosch Power Tools is het duidelijk: de toekomst is snoerloos. De fabrikant ontwikkelt niet alleen nieuw professioneel accugereedschap dat de vergelijking met toestellen met netvoeding op alle vlakken kan doorstaan, de accutechniek wordt ook gedeeld met een groeiend aantal partners. Daarnaast is intelligentie een sleutelwoord. De ingebouwde intelligentie van de toestellen maakt volop gebruik van de mogelijkheden van het Internet der Dingen, voor meer veiligheid en gebruiksgemak.

cc90gmigroup.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
De Onderneming 978 – september 2021
Gservice – Flexibiliteit vanuit een standaardpakket

Hoe zet je als installatiebedrijf je mensen en middelen zo optimaal mogelijk in? Hoe verlaag je je bedrijfskosten door een verhoogde efficiëntie bij verkoop, planning, facturatie, stockbeheer, nacalculatie, enz.? Het antwoord is simpel: bedrijfssoftware die is ontworpen met oog voor de specifieke behoeften van installatiebedrijven. GMI group heeft de boodschap opgepikt en configureert haar software naar de werking van het installatiebedrijf waarbij alle toepassingen met elkaar worden verbonden. Belangrijk voordeel is dat dit gebeurt op een Microsoft-platform.

timmermanscrop.jpg

FEDERATIES  
De Onderneming 977 – mei 2021
Gas: Fit For 55?

Eurogas vertegenwoordigt de Europese sector voor distributie en verkoop van gas, en groepeert 51 bedrijven en instellingen uit 24 landen. De leden vervullen een sleutelrol in de decarbonisatie van de Europese economie. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de -virtuele- jaarvergadering van 2021 gewijd was aan de Europese klimaatdoelstellingen, met als motto: Gas: Fit for 55?


Grundfos oktober 2021
vcbgasloosboydens35.jpg

FEDERATIES  
De Onderneming 977 – mei 2021
Van gas af

We moeten af van fossiele brandstoffen in gebouwen, zoveel staat vast. Voor nieuwbouw komt dit in de praktijk neer op bouwen zonder aardgas, veruit de meest toegepaste fossiele brandstof. De Vlaamse regering heeft een eerste stap in deze richting gezet, door aardgas niet meer toe te laten voor hoofdverwarming in grote woningprojecten. Hoe zo een gasloze toekomst eruit kan zien, werd toegelicht op een webinar van de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB). Marijke De Meulenaer (VEKA) gaf het standpunt van het beleid, Jan Caerels (Techlink) ging in op de technische kwesties en Wim Boydens van het gelijknamige studiebureau gaf voorbeelden van wat er in de praktijk mogelijk is.

aq2019.jpg

BEURS  
De Onderneming 977 – mei 2021
Aquarama Trade Fair, opnieuw volgens origineel recept

Een goed recept hoef je niet te veranderen. Vanuit die overtuiging wordt de Aquarama Trade Fair al sinds 2005 in de Brabanthal in Leuven georganiseerd. Met één uitzondering weliswaar, want voor de vijftiende editie zag de organisatie zich vorig jaar genoodzaakt een virtueel alternatief aan te bieden. “Een eenmalige toegeving”, postuleert Katja Wijffels van FCO Media. “Dit jaar zal er opnieuw een fysieke beurs plaatsvinden.” Afspraak op 30 september in de Brabanthal dus?

17022948537989784801517238003268276874449971n.jpg

EVENEMENTEN  
De Onderneming 977 – mei 2021
Mostra Convegno Expocomfort Live+Digital 2021

Op 8 en 9 april 2021 Live en van 10 tot 16 april 2021 een vervolg op het digitale platform ging de eerste editie van Mostra Convegno Expocomfort Live+Digital ‘The New Experience’ door. Hiermee ontwierp de organisatie een alternatief voor het wegvallen van MCE 2020, wereldwijd een van de toonaangevende vakbeurzen voor residentiële, commerciële en industriële verwarming, koeling, airconditioning, ventilatie en sanitair. Het was voor alle partijen wat zoeken en aftasten, maar uiteindelijk een geslaagde opzet die voor de nodige animo zorgde. Maar tegelijk is de goesting naar de echte vakbeurs in 2022 alleen maar groter geworden.


GMI rectangle maart 2021
brandbarekoelmiddelen.jpg

EVENEMENTEN  
De Onderneming 977 – mei 2021
Programma Cool & Comfort Conferences gekend.

Het programma van de Cool & Comfort Conferences van 13 en 14 oktober in ’ t Bauhuis in Sint – Niklaas is gekend.

vanmarckesolcentersofferteteam.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
De Onderneming 977 – mei 2021
Teams ‘Offerte’ en ‘Delivery’ geoliede tandem binnen Van Marcke

Binnen de Solutions Centers van Van Marcke opereren de teams Offerte en Delivery als een geoliede tandem. Om de professionele installateurs en hun eindklanten nog beter te bedienen werd binnen het Delivery Team een Unit Project-Team opgericht, dat enkel projecten, gelinkt aan een bepaalde showroom, opvolgt.

viessmannish21foto3.jpg

BEDRIJFSBEZOEK  
De Onderneming 977 – mei 2021
Viessmann kijkt met vertrouwen naar toekomst

Op de virtuele persconferentie van Viessmann ter gelegenheid van de al even virtuele beurs ISH Frankfurt, stonden uiteraard de gevolgen van de coronacrisis centraal. De verwarmingsfabrikant heeft zich goed door de crisis geslagen en is er zelfs sterker uit gekomen. Volgens CEO Max Viessmann is dat in belangrijke mate te danken aan de specifieke aanpak van een familiebedrijf. De firma zet nu volop in op toekomstgerichte oplossingen om de volgende uitdaging aan te kunnen: de klimaatverandering.