bdwschluter5616526796169439695n.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
De Onderneming 986 – oktober 2022
Strakke afwerking op keienbed met Schlüter-Systems producten

Bij de aanleg van een zwembad wilde de klant een bijzonder strak uitzicht, zonder goten of afvoer. Firma BDW Projects vond hiervoor een oplossing dankzij een systeem van Schlüter-Systems waarbij de tegels op een keienbed of split worden gelegd. De voegen worden open gelaten tot 3mm, zodat het water kan infiltreren doorheen het keien- of splitbed op de Schlüter-systems TROBA drainagemat. Zo kunnen de tegels perfect vlak gelegd worden. Het resultaat is een strakke afwerking, zonder enige storende elementen. Om gelijke voegen te garanderen, is er ook het bijpassende voegkruisje beschikbaar van 3 mm breedte. Hierbij kunnen er twee hulpstukken op elkaar worden gezet tot een hoogte van 30 mm.

rockwoolteclit2.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
De Onderneming 985 – september 2022
IJskoud de beste

Rotswol is al tientallen jaren een bekend en vertrouwd product voor vele toepassingen van technische isolatie. Rockwool staat echter niet stil en blijft in ontwikkeling, zoals met de innovatie isolatie van koudeleidingen. Uitgangspunt is en blijft het leveren van hoogwaardige producten, met klantsupport vanuit de kennis en kunde die Rockwool in huis heeft.

garniturebsnbsr.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
De Onderneming 984 – mei 2022
Een miljoen koppelingen

Huot is een Frans bedrijf met een honderdjarige geschiedenis. Het gaat er prat op dat het al zijn producten 100% zelf fabriceert in een vestiging in Saint-Mihiel, aan de Maas. Per jaar lopen er meer dan een miljoen koppelingen van de band.

thermocomfortepowergefilterd.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
De Onderneming 984 – mei 2022
Aanzienlijke energiebesparing

Thermo Comfort – dat deel uitmaakt van Engels Group – verdeelt de innovatieve energiebesparende technologie van E-Power. “Hiermee kunnen kmo’s, productiebedrijven, overheden en multinationals tussen 3% en 10% energie besparen. De terugverdienperiode bedraagt tussen 2 en 4 jaar, afhankelijk van het type elektrische eindverbruikers. Hiermee geven we bedrijven een duwtje in de rug naar duurzamer ondernemerschap bij de snel stijgende energieprijzen”, aldus ing. Patrick Leenaerts, sales director van Thermo Comfort.

caleffiwp2set.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
De Onderneming 984 – mei 2022
Hydraulische aansluiting van warmtepompen

Warmtepompen zijn het succesverhaal van het ogenblik. Ze dragen immers bij tot een lagere CO2-uitstoot en maken de gebruiker minder afhankelijk van schommelende brandstofprijzen. Bij die techniek mag men de watervoerende installatie niet vergeten. Of het nu gaat om een ketel of om een warmtepomp, het basisprincipe blijft hetzelfde: als hydraulische aspecten zoals drukbehoud of waterkwaliteit niet in orde zijn, zal de installatie niet efficiënt werken. Specialist Caleffi heeft daar een reeks oplossingen voor.

wattsmicroflex1huis.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
De Onderneming 983 – april 2022
Totaaloplossing voor warmtepompaansluitingen

Microflex is al sinds 1994 de specialist binnen de Watts groep voor ingegraven voorgeïsoleerde flexibele leidingen. Op basis van deze expertise werd het assortiment uitgebreid met een nieuwe toepassing, namelijk de aansluiting van monoblok lucht-water warmtepompen. De Microflex HP serie heeft alle troeven van Microflex op het vlak van kwaliteit en installatiegemak, en biedt bovendien het voordeel van geïntegreerde wachtbuizen voor bekabeling.

descodfloorbuis.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
De Onderneming 982 – maart 2022
Meer transparantie voor een betere service

Met het d-floor gamma voor vloerverwarming wilde groothandel Desco een nieuwe aanpak lanceren: een kwalitatief product aanbieden met een volledige service, maar dan aan een scherpe prijs. Dat lukte door een verregaande transparantie in het aanbod: de installateur weet precies waarvoor hij betaalt. Zo kan hij kiezen om alleen het materiaal aan te kopen, maar ook voor een full-service pakket met montage en EPB-staving, en alles daartussen. Desco rekent daarbij alleen aan wat de installateur ook effectief vraagt, zodat de vakman geen cent teveel betaalt. Het systeem is nu een jaar op de markt, een goede gelegenheid voor een terugblik.

labelmaxmp1mittablet2.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
De Onderneming 981 – februari 2022
Mobiele oplossingen voor signalisatie

In een stookplaats is het van evident belang dat alle onderdelen duidelijk gelabeld zijn. Het gaat dan niet alleen om algemene waarschuwingen of veiligheidsinfo; een technicus die een ingreep wil uitvoeren moet ook weten waar elk onderdeel voor dient. Zeker in oudere stookplaatsen, waar er in de loop van de jaren al enkele wijzigingen zijn opgetreden, kan dat een probleem zijn. De Antwerpse firma Safety Science heeft daarvoor een reeks toestellen in het gamma, waarmee slijtvaste zelfklevende vinyllabels naar keuze kunnen worden afgedrukt en op maat worden uitgesneden. Nu komt daar een draagbare vinylprinter bij, die ook op de werf gebruikt kan worden.

descoalupexbuizenrechter.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
De Onderneming 980 – november 2021
Tal van nieuwigheden bij Desco

Oplossingen zoeken om het leven van de installateur gemakkelijker te maken. Dat is en blijft het motto van groothandel Desco. Daarom heeft de groothandel onder het label ‘Desco Collection’ een reeks van eigen productlijnen uitgebracht, die tot stand zijn gekomen door feedback met de installateur. “De Desco Collection ontstaat uit teamwerk”, legt Kattie van Hoof, marketingmanager bij Desco, ons uit. “Vanuit onze contacten met de praktijk, ontdekken we lacunes in het bestaande aanbod. Dat wordt dan overgebracht naar de aankopers en productspecialisten, die een oplossing trachten te vinden. Tenslotte integreert het verkoops- en marketingteam dat in ons assortiment.”

spiroteching1.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
De Onderneming 980 – november 2021
Optimaal comfort en rendement in ING hoofdkantoor Amsterdam

Begin dit jaar is het nieuwe ING-hoofdkantoor in Amsterdam-Zuidoost officieel geopend. Het kantoor van 39.000 m² omvat vijf verdiepingen en is bestaat uit twee onderling verbonden gebouwen. Het vormt een functionele werkruimte voor ongeveer 2.800 mensen. Bovendien is er een apart paviljoen met een horecagelegenheid van 900 m². De nieuwbouw is conform de BREEAM-NL ‘Outstanding’ criteria. Ook is het pand volgens de ontwikkelaars energiepositief dankzij een uitmuntende isolatie, 3.000 m² zonnepanelen en diverse slimme technologieën.

boschpt217zaag.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
De Onderneming 978 – september 2021
Bosch Power Tools breidt ecosysteem 18 V batterijen uit

Voor Bosch Power Tools is het duidelijk: de toekomst is snoerloos. De fabrikant ontwikkelt niet alleen nieuw professioneel accugereedschap dat de vergelijking met toestellen met netvoeding op alle vlakken kan doorstaan, de accutechniek wordt ook gedeeld met een groeiend aantal partners. Daarnaast is intelligentie een sleutelwoord. De ingebouwde intelligentie van de toestellen maakt volop gebruik van de mogelijkheden van het Internet der Dingen, voor meer veiligheid en gebruiksgemak.

cc90gmigroup.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
De Onderneming 978 – september 2021
Gservice – Flexibiliteit vanuit een standaardpakket

Hoe zet je als installatiebedrijf je mensen en middelen zo optimaal mogelijk in? Hoe verlaag je je bedrijfskosten door een verhoogde efficiëntie bij verkoop, planning, facturatie, stockbeheer, nacalculatie, enz.? Het antwoord is simpel: bedrijfssoftware die is ontworpen met oog voor de specifieke behoeften van installatiebedrijven. GMI group heeft de boodschap opgepikt en configureert haar software naar de werking van het installatiebedrijf waarbij alle toepassingen met elkaar worden verbonden. Belangrijk voordeel is dat dit gebeurt op een Microsoft-platform.