boschpt217zaag.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
De Onderneming 978 – september 2021
Bosch Power Tools breidt ecosysteem 18 V batterijen uit

Voor Bosch Power Tools is het duidelijk: de toekomst is snoerloos. De fabrikant ontwikkelt niet alleen nieuw professioneel accugereedschap dat de vergelijking met toestellen met netvoeding op alle vlakken kan doorstaan, de accutechniek wordt ook gedeeld met een groeiend aantal partners. Daarnaast is intelligentie een sleutelwoord. De ingebouwde intelligentie van de toestellen maakt volop gebruik van de mogelijkheden van het Internet der Dingen, voor meer veiligheid en gebruiksgemak.

cc90gmigroup.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
De Onderneming 978 – september 2021
Gservice – Flexibiliteit vanuit een standaardpakket

Hoe zet je als installatiebedrijf je mensen en middelen zo optimaal mogelijk in? Hoe verlaag je je bedrijfskosten door een verhoogde efficiëntie bij verkoop, planning, facturatie, stockbeheer, nacalculatie, enz.? Het antwoord is simpel: bedrijfssoftware die is ontworpen met oog voor de specifieke behoeften van installatiebedrijven. GMI group heeft de boodschap opgepikt en configureert haar software naar de werking van het installatiebedrijf waarbij alle toepassingen met elkaar worden verbonden. Belangrijk voordeel is dat dit gebeurt op een Microsoft-platform.

descosoftware02nl.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
De Onderneming 977 – mei 2021
Online berekeningstool

Groothandel Desco maakt er een punt van om zijn kennis te delen en zo het leven van de installateurs gemakkelijker te maken. Meedenken met de klanten, het opvangen en adviseren van eindgebruikers, een transparante logistieke en administratieve ondersteuning en een competitieve prijssetting behoren allemaal tot het servicepakket. Om die dienstverlening op peil te houden, moeten beproefde processen regelmatig in vraag worden gesteld en uitgedaagd.


RBM rectangle september/oktober 2021
1.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
De Onderneming 976 – april 2021
Gservice – Bedrijfssoftware voor installatiebedrijven

Installeren is al lang niet meer wat het vroeger was. Steeds meer factoren spelen mee voor de verkoop, planning, facturatie, stockbeheer, ondersteuning, samenwerkingen, noem maar op. Performante bedrijfssoftware voor installatiebedrijven wordt een must om een maximaal rendement te halen uit de inzet van medewerkers en middelen. GMI group heeft zich toegelegd op de automatisering van bedrijfsactiviteiten in de installatiemarkt met softwareoplossingen die configureerbaar zijn per organisatie, want geen enkel installatiebedrijf is identiek.

wascorfidaltijddejuisteonderdelenbijdehand.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
De Onderneming 975 – maart 2021
Optimaal voorraadbeheer

Groothandel Wasco heeft zich gespecialiseerd in HVAC-onderdelen, in de eerste plaats voor service monteurs. De cruciale vraag voor deze laatste is: welke onderdelen meenemen in de bestelwagen? Als ze voor een interventie niet over de juiste onderdelen beschikken betekent dat tijdverlies. Anderzijds liggen er misschien tegelijk nutteloze onderdelen in de bestelwagen, met andere woorden: slapend kapitaal. Wasco heeft daarvoor een oplossing: voorraadbeheer via RFID.

fraunhoferibpkoelenfiguur2.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
De Onderneming 974 – februari 2021
Zijn bestaande verwarmingsinstallaties ook geschikt voor koeling?

Koelen in bestaande gebouwen is niet alleen mogelijk door een nieuwe airconditioning-installatie te plaatsen. Het kan ook interessant zijn om gebruik te maken van een omkeerbare warmtepomp. In dat laatste geval dient het afgiftesysteem voor verwarming ook voor koeling. Om in te schatten in hoeverre deze techniek oververhitting in de zomer kan vermijden, werd onderzoek uitgevoerd in het Duitse Fraunhofer Institut für Bauphysik IBP.


Grundfos oktober 2021
schermafbeelding20201112om112825_1.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
De Onderneming 973 – november 2020
Een firma in volle ontwikkeling

Bij de firma Nicoll in Herstal spraken we Nicolas Lentz, managing director Benelux en Danielle Colley, marketing director Benelux over de ontwikkelingen binnen de firma en de Belgische Aliaxis groep waar Nicoll deel van uitmaakt. Dit bedrijf is sinds 1983 actief als leverancier van leidingsystemen, zowel voor toevoer als van afvoer van water.

colruytkrattenwasserfoto2a.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
De Onderneming 973 – november 2020
Een nieuwe krattenwasinstallatie voor Colruyt Group

Iedereen kent Colruyt Group van haar grootwarenhuizen. Minder bekend is de indrukwekkende organisatie die daarachter schuilgaat. Om alle rekken gevuld te houden, is er een sterke logistieke en technologische structuur nodig. Colruyt Group doet daarbij zowat alles in eigen beheer, waarbij even veel aandacht uitgaat naar een efficiënte werking als naar het verminderen van de ecologische voetafdruk. Een mooi voorbeeld daarvan is de nieuwe wasinstallatie voor klapkratten in Halle.

wavinluchtfoto1.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
De Onderneming 973 – november 2020
Leidingen testen met luchtdruk of met water?

Nu het testen van leidingsystemen met luchtdruk in verschillende EU-landen aan kracht wint, is het interessant om de voor- en nadelen van de verschillende testmethodes van naderbij te bekijken. In dit artikel delen experts uit verschillende regio’s hun ervaringen. Hoe een druktest efficiënter en veiliger uit te voeren, leest u hieronder.


GMI rectangle maart 2021
caleffieklafoto2_2.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
De Onderneming 973 – november 2020
Efficiënte warmteverdeling in flatgebouw

Een efficiënte en zuinige verwarming in torengebouwen voor appartementen stelt heel wat uitdagingen. Zowel een klassieke centrale stookplaats als een systeem met individuele gaswandketels hebben hun beperkingen. Een slimme oplossing bestaat erin om gebruik te maken van een primair circuit, waarop dan de appartementen telkens zijn aangesloten door middel van afleversets. Dat combineert de voordelen van een centrale stookplaats met die van een individuele installatie. Dat concept werd toegepast in het Ekla-project met materiaal van Caleffi.

resideoevohomefoto4.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
De Onderneming 972 – oktober 2020
Veel gemak, controle en comfort in elke woonzone

“In 2012 kochten we een huis het Antwerpse. De vorige bewoners hadden een maandelijkse energierekening van 250 euro. Geen wonder: door de ventilatieopeningen keek je zo naar buiten, ook ’s winters. Dubbelglas was er, maar van de eerste

giacominitournaifoto3.jpg

INSTALLATIE EN GEREEDSCHAP  
De Onderneming 971 – september 2020
Vloerverwarming voor stadsvernieuwingsproject

Het nieuwbouwproject aan de Quai des Poissonsceaux in Doornik is een mooi voorbeeld van de valorisatie van de buurt. Waar vroeger een doe-het-zelf zaak stond, verrijst nu een complex met 21 appartementen op een unieke locatie: het is gelegen aan de