delabieiristowerfoto3.jpg

SANITAIR  
De Onderneming 976 – april 2021
Hygiënisch kraanwerk voor Iris Tower

Eind 2018 startte Ghelamco met de bouw van de toenmalige Silver tower in de buurt van het Brusselse Noordstation. De bouwheer verkocht zijn aandelen in 2020 aan het Duitse fonds Deka Immobilien, en sloot een verhuurcontract af met het Brussel Gewest voor de komende 18 jaar. Gezien de iris het embleem is van het Brussels Gewest, werd de Silver Tower omgedoopt tot de Iris Tower. Bij een dergelijk project moet men op alle details letten. Waterbesparing en hygiëne in de openbare ruimte is daar een belangrijk aspect van. Daarvoor werd een beroep gedaan op aanrakingsvrije kranen van Delabie.

acodoucheshowerdrainmontage.jpg

SANITAIR  
De Onderneming 976 – april 2021
ACO Douche lanceert ShowerDrain S+

Douchebakken zitten in de lift; heel wat spelers op de markt zetten ook in op innovatie. “Waterdichtheid, eenvoud naar installatie, vrije keuze in betegeling…, de ShowerDrain S+ douchegoot combineert het allemaal”, aldus Karolien Vanovertveld, Product experte voor ACO Douche.

swegonwisefoto2.jpg

SANITAIR  
De Onderneming 973 – november 2020
Totale controle over het binnenklimaat

Swegon, marktleidende producent en leverancier van energiezuinige ventilatie- en binnenklimaatsystemen, heeft een compleet nieuw draadloos klimaatbeheersysteem ontwikkeld dat eenvoudig te installeren, onderhouden en upgraden is.


GMI rectangle maart 2021
prestosafefoto2.jpg

SANITAIR  
De Onderneming 973 – november 2020
Aanrakingsvrije kraan tegen corona

Het coronavirus steekt weer de kop op. Om deze crisis het hoofd te bieden, worden er tal van veiligheidsmaatregelen genomen in openbare gelegenheden. Kraanwerk in openbaar sanitair is een van de aandachtspunten. De Franse fabrikant Presto heeft hier een oplossing in de vorm van een aanrakingsvrije kraan die gemakkelijk en goedkoop in openbare gebouwen kan worden gemonteerd.

facqtrendsvilleroyboch.jpg

SANITAIR  
De Onderneming 973 – november 2020
Badkamertrends bij Facq

Met de lockdown zijn velen zich bewust geworden van het belang van wooncomfort. Dat vertaalt zich in de badkamertrends voor het volgende jaar. Lichte kleuren, simpele vormen en warme materialen roepen een zen-gevoel op.

durlem20foto1.jpg

SANITAIR  
De Onderneming 973 – november 2020
De aanpak van Durlem

Bij ons bezoek aan Durlem in Hermalle-sous-Argenteau bij Luik spraken we met algemeen directeur Laurent Vervier. Deze specialist in waterverzachters benadrukte opnieuw de Belgische verankering van de firma, met een productie die volledig in ons land gebeurt. De ontwikkeling van de toestellen gaat verder en de firma zet zelfs haar eerste stappen in een nieuwe, sterk competitieve markt.

rehaurautitanfoto1.jpg

SANITAIR  
De Onderneming 972 – oktober 2020
Passend installatiemateriaal voor gezond drinkwater

Drinkwaterinstallaties in woningen worden complexer: er komen steeds meer tappunten bij. Moderne bouwmethoden betekenen ook dat we gemiddeld een hogere temperatuur hebben in het leidingsysteem. Dat alles kan aanleiding geven tot bacteriegroei. Als

bwtperlasetafoto1.jpg

SANITAIR  
De Onderneming 972 – oktober 2020
Totaalsysteem voor zacht water

Waterbehandelingsspecialist BWT stelt de Perla Seta voor. Deze waterverzachter doet echter meer dan alleen maar aangenaam zacht water produceren in overvloed. Het toestel is voorzien van verschillende systemen om de hygiëne te garanderen, en kan

viegadrinkwaterkwaliteitfoto1.jpg

SANITAIR  
De Onderneming 971 – september 2020
Viega brengt drinkwaterkwaliteit onder de aandacht

We gaan er al te gemakkelijk van uit dat het water uit de kraan van onberispelijke kwaliteit is. Onze drinkwatermaatschappijen leveren inderdaad water van hoge kwaliteit, maar die kwaliteit moet ook bewaard blijven tussen de teller en het tappunt.

aticwtcbswwslides4.jpg

SANITAIR  
De Onderneming 971 – september 2020
SWW-installaties: legionellaproblematiek en dimensionering

Het WTCB heeft de jongste jaren heel wat onderzoek verricht naar een optimaal ontwerp en beheer van SWW-installaties. In een eerste project werd nagegaan hoe legionellagroei op een energiezuinige manier te voorkomen. Dit gebeurde aan de hand van een

delabiebokrijk7724.jpg

SANITAIR  
De Onderneming 971 – september 2020
Bokrijk gaat strijd tegen corona aan

De uitbraak van het coronavirus heeft iedereen op het belang van een goede handhygiëne gewezen. Zo besefte ook het Provinciaal domein Bokrijk dat er maatregelen moesten genomen worden om de heropening in veilige omstandigheden te laten verlopen.

119237810xl_2.jpg

SANITAIR  
De Onderneming 970 – mei 2020
Hygiënespoelingen

In de sanitairwereld heeft men het dikwijls over spoelen, ook in verband met desinfectie en reiniging van drinkwaterinstallaties. Daarbij kan het gaan over spoelingen met of zonder additieven (zoals lucht, mechanische reinigingsmiddelen,