schellelektronischfoto1.jpg

SANITAIR  
De Onderneming 978 – september 2021
Mogelijkheden van elektronisch kraanwerk

Elektronisch kraanwerk is al jaren op de markt. De jongste jaren is de functionaliteit ervan nog vergroot door de opkomst van geconnecteerde systemen: daardoor is het eenvoudig geworden om beheer en instellingen op afstand uit te voeren. Nochtans wordt het minder toegepast dan men zou verwachten. In utiliteiten houdt men het vaak nog op mechanische systemen. We spraken met kraanwerkspecialist Schell over hoe dit komt en wat eraan te doen is.

wattscertibeauea.jpg

SANITAIR  
De Onderneming 978 – september 2021
Wallonië voert certificaat CertIBEau in

Sinds 1 juni moeten aansluitingen van sanitaire installaties in Wallonië gecertificeerd zijn volgens CertIBEau. Een cruciaal punt is dat er een beveiliging moet geplaatst zijn na de watermeter. Dat voorkomt dat water van het particuliere naar het openbare netwerk wordt teruggevoerd. Er zal nauw op het naleven van deze nieuwe wetgeving gecontroleerd worden.

rehaurautitandiameters2.jpg

SANITAIR  
De Onderneming 978 – september 2021
Hygiëne in drinkwatersystemen dankzij Rehau

Drinkwatermaatschappijen leveren water van een hoge kwaliteit. Het komt er echter op aan om deze kwaliteit te beschermen tot aan de kraan. Dat kan alleen met een goed ontworpen binneninstallatie die gebruik maakt van hoogwaardige materialen. REHAU heeft daar oplossingen voor in huis.


RBM rectangle september/oktober 2021
aquaconceptfactor1.jpg

SANITAIR  
De Onderneming 978 – september 2021
Veelzijdige oplossingen uit voorraad

De Belgische douchewandfabrikant Aquaconcept staat bekend om zijn maatwerk, maar het aanbod is breder dan dat. Zo heeft Aquaconcept het Speed-gamma: een reeks die uit voorraad kan worden geleverd, maar die toch veelzijdige inrichtingsmogelijkheden biedt. De Factor-serie is een nieuwe elegante douchedeur in dit segment.

delabiebordetbk.jpg

SANITAIR  
De Onderneming 978 – september 2021
Hygiënisch kraanwerk voor Jules Bordet Instituut

Het Jules Bordet Instituut verhuist binnenkort naar een gloednieuw gebouw in Anderlecht. Dit openbare universitaire ziekenhuis is een referentiecentrum in Europa in de strijd tegen kanker, op het vlak van screening, klinische zorg, onderzoek en onderwijs,. Meer dan in enig ander ziekenhuis werd aandacht besteed aan hygiëne, met name voor de drinkwaterinstallaties. De Franse fabrikant Delabie heeft producten en oplossingen geleverd die een hoge mate van veiligheid garanderen.

nicollreductiefoto4_1.jpg

SANITAIR  
De Onderneming 978 – september 2021
Een oplossing voor moeilijke installatie-situaties

Gaan we uit van een veelvoorkomende situatie op een werf. De betonplaat is gegoten en de muren zijn gemetst. De leidingen steken uit de betonplaat; verluchtingsbuizen steken door de muur. En dan komt de installateur op de werf aan en ontdekt dat hij een verbinding moet maken met een buis die voor de een of andere reden gelijk met de vloer of de muur is afgesneden. Deze situatie levert vaak hoofdbrekens op, zeker als men de muur of de vloer niet wilt beschadigen om de buis vrij te maken, zodat er een mof kan geplaatst worden.


GMI rectangle maart 2021
delabieiristowerfoto3.jpg

SANITAIR  
De Onderneming 976 – april 2021
Hygiënisch kraanwerk voor Iris Tower

Eind 2018 startte Ghelamco met de bouw van de toenmalige Silver tower in de buurt van het Brusselse Noordstation. De bouwheer verkocht zijn aandelen in 2020 aan het Duitse fonds Deka Immobilien, en sloot een verhuurcontract af met het Brussel Gewest voor de komende 18 jaar. Gezien de iris het embleem is van het Brussels Gewest, werd de Silver Tower omgedoopt tot de Iris Tower. Bij een dergelijk project moet men op alle details letten. Waterbesparing en hygiëne in de openbare ruimte is daar een belangrijk aspect van. Daarvoor werd een beroep gedaan op aanrakingsvrije kranen van Delabie.

acodoucheshowerdrainmontage.jpg

SANITAIR  
De Onderneming 976 – april 2021
ACO Douche lanceert ShowerDrain S+

Douchebakken zitten in de lift; heel wat spelers op de markt zetten ook in op innovatie. “Waterdichtheid, eenvoud naar installatie, vrije keuze in betegeling…, de ShowerDrain S+ douchegoot combineert het allemaal”, aldus Karolien Vanovertveld, Product experte voor ACO Douche.

swegonwisefoto2.jpg

SANITAIR  
De Onderneming 973 – november 2020
Totale controle over het binnenklimaat

Swegon, marktleidende producent en leverancier van energiezuinige ventilatie- en binnenklimaatsystemen, heeft een compleet nieuw draadloos klimaatbeheersysteem ontwikkeld dat eenvoudig te installeren, onderhouden en upgraden is.


Grundfos oktober 2021
prestosafefoto2.jpg

SANITAIR  
De Onderneming 973 – november 2020
Aanrakingsvrije kraan tegen corona

Het coronavirus steekt weer de kop op. Om deze crisis het hoofd te bieden, worden er tal van veiligheidsmaatregelen genomen in openbare gelegenheden. Kraanwerk in openbaar sanitair is een van de aandachtspunten. De Franse fabrikant Presto heeft hier een oplossing in de vorm van een aanrakingsvrije kraan die gemakkelijk en goedkoop in openbare gebouwen kan worden gemonteerd.

facqtrendsvilleroyboch.jpg

SANITAIR  
De Onderneming 973 – november 2020
Badkamertrends bij Facq

Met de lockdown zijn velen zich bewust geworden van het belang van wooncomfort. Dat vertaalt zich in de badkamertrends voor het volgende jaar. Lichte kleuren, simpele vormen en warme materialen roepen een zen-gevoel op.

durlem20foto1.jpg

SANITAIR  
De Onderneming 973 – november 2020
De aanpak van Durlem

Bij ons bezoek aan Durlem in Hermalle-sous-Argenteau bij Luik spraken we met algemeen directeur Laurent Vervier. Deze specialist in waterverzachters benadrukte opnieuw de Belgische verankering van de firma, met een productie die volledig in ons land gebeurt. De ontwikkeling van de toestellen gaat verder en de firma zet zelfs haar eerste stappen in een nieuwe, sterk competitieve markt.