bxlprimes19.jpg

SECTORNIEUWS 24/01/2019

Energiepremies in Brussel voor 2019

De regering van het Brussels Gewest heeft een algemeen budget van 18 miljoen euro uitgetrokken voor de energiepremies 2019. Hiermee wil men de burgers van het Brussels Gewest ondersteunen die de energieprestatie van hun gebouwen willen verbeteren en kiezen voor meer performante toestellen.

De voornaamste nieuwigheid is dat er nu ook een premie komt voor het onderhoud van gastoestellen. Sinds 1 januari kan men aanspraak maken op een premie van 100 euro voor de periodieke controle voor ketels of warmwatertoestellen op gas. Deze premie is bestemd voor kwetsbare gezinnen (categorie C) en past in de overschakeling van het Brussels gasnet van laagcalorisch naar hoogcalorisch gas. Tevens werden de administratieve verplichtingen en het aanvraagformulier vereenvoudigd.

Wat de vakmensen betreft, worden sommige rechtspersonen (sociale verhuurkantoren, openbare vastgoedmaatschappijen, het Woningfonds, verenigingen van mede-eigenaars, collectieve instellingen...) automatisch gelijkgesteld aan gezinnen categorie C wat de premies betreft. Meer informatie op de site van Leefmilieu Brussel.

Leefmilieu.brussels