vmedc.jpg

SECTORNIEUWS 12/06/2019

Performante logistiek

Het 90.000 m2 grote distributiecentrum van Van Marcke in Aalbeke is sinds kort helemaal operationeel. Het bedrijf investeerde 75 miljoen euro in de nieuwe vestiging, waar alles draait om efficiëntie en duurzaamheid. De gebouwen zijn CO2-neutraal, er worden 15.500 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak, en er is een eigen waterzuiveringsinstallatie. Maar er wordt ook ingezet op logistieke innovatie. Elke dag vertrekken tachtig vrachtwagens naar klanten en de Van Marcke-vestigingen in de Benelux, Frankrijk en Zwitserland. Sinds een maand krijgen de medewerkers hulp van ‘Gloria’, een stapelrobot die alle bestellingen klaarzet op de paletten. Daarnaast doet Van Marcke een beroep op ‘big data’ om de kwaliteit en efficiëntie te verbeteren. Zo kan elk artikel dat uit het magazijn vertrekt, op elk moment worden getraceerd, van bouten tot boilers.

“Het nieuwe distributiecentrum was niet alleen belangrijk om onze logistieke prestaties naar een hoger niveau te tillen, maar ook om de groei te blijven volgen. Wij voorzien een aanzienlijke expansie in Frankrijk op korte termijn.”, aldus CEO Caroline Van Marcke.

Het familiebedrijf mag in september 90 kaarsjes uitblazen. Het nieuwe distributiecentrum is de kers op de verjaardagstaart.

www.vanmarcke.com